Καταδικάστηκε ο πατέρας που έστειλε στο νοσοκομείο το γιό του από το ξύλο

0
353

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται ένα 10χρονο αγοράκι το οποίο πριν λίγες ημέρες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο του τον πατέρα.

Οι φωνές του παιδιού, που ακούγονταν σε όλη τη γειτονιά στην περιοχή της Αμμουδάρας, κινητοποίησαν περίοικους, οι οποίοι κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί οδήγησαν στο τμήμα τον 45χρονο Σύρο και το ανήλικο παιδί. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σοκαρίστηκαν από την κατάσταση του παιδιού, το οποίο κούτσαινε, έφερε εκδορές στο κεφάλι, μώλωπες σε χέρια και πόδια και κάλεσαν ασθενοφόρο. Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου του έγιναν ράμματα, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Ο 45χρονος, που συνελήφθη για κακοποίηση του 10χρονου γιου του δεν μιλάει καλά ελληνικά, ωστόσο αυτό που κατάλαβαν οι αστυνομικοί ήταν ότι ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το αγοράκι επειδή έβλεπε βίντεο στο youtube. Μάλιστα από τις μέχρι τώρα έρευνες των αρχών δεν προκύπτει άλλο περιστατικό κακοποίησης του 10χρονου στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο αυτό να αποκλείεται.

Από την άλλη ο 10χρονος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον ίδιο του τον πατέρα ήταν τρομοκρατημένος και φώναζε στους αστυνομικούς «θέλω το μπαμπά μου, μην μου τον πάρετε, ήμουν άτακτος γι’ αυτό με έδειρε».

Το αγοράκι έχει εξεταστεί από παιδοψυχίατρους, ενώ τραγικότερη διάσταση στην υπόθεση δίνει το γεγονός πως τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας, η μητέρα και η αδερφή του 10χρονου, σκοτώθηκαν πατώντας νάρκη στη Συρία.

Από τότε ο ανήλικος έχει μοναδικό στήριγμα τον πατέρα του, από τα χέρια του οποίου κακοποιήθηκε σκληρά.

Ενδιαφέρον από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση του 10χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα στο Ηράκλειο, έδειξε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο οργανισμός προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει το 10χρονο αγόρι με καταγωγή από τη Συρία.

Ο 10χρονος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο ΠΑΓΝΗ, σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Παίζει με τα υπόλοιπα παιδιά και βιάζεται να επιστρέψει στο σχολείο του, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει.

Στο μεταξύ, ο πατέρας του 10χρονου οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Με πληροφορίες από το creta24.gr

Πηγή: dete.gr