«Το κλειδί» του 55ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Λάρισας-ΒΙΝΤΕΟ

0
374

«Το κλειδί» είναι η ταινία του 55ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου η οποία έχοντας γυριστεί πριν από μήνες, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση σε όσα φεστιβάλ συμμετείχε.

Το πρόσφατο στο οποίο πήρε μέρος είναι αυτό του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, μία διοργάνωση που εξαιτίας της πανδημίας και του κορωνοϊού, έγινε διαδικτυακά, μετά από αρκετές αναβολές.

Η ταινία των Πατρινών μαθητών που προάγει μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, συμμετείχε στην μαθητική ενότητα του φεστιβάλ, το Σάββατο στις 17 Οκτωβρίου, μαζί με 11 ακόμα ταινίες από διάφορα σχολεία και μέρη της Ελλάδος.

Το φιλμ μικρού μήκους που γυρίστηκε στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων και συμμετείχαν στα γυρίσματα οι μικροί μαθητές του σχολείου, αλλά και μετανάστες από το Καμερούν και το Κασμίρ, με τη συνεργασία της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών.

Θυμίζουμε ότι η ταινία έχει ήδη αποσπάσει το 2ο βραβείο στον 1o Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» και το 2ο βραβείο στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες».

Το θέμα της ταινίας επιλέχτηκε μέσα από τις συζητήσεις που είχε ο διευθυντής του σχολείου Θανάσης Μπακοστάθης με τους μαθητές του για το προσφυγικό και τις παραστάσεις των παιδιών με τους μετανάστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του φιλμ συνέπραξαν με πολλούς τρόπους και οι εκπαιδευτικοί Εύη Αγγελοπούλου, Τίνα Παπασωτηροπούλου και Γεωργία Ζαχαροπούλου.

Η μουσική που ακούγεται στη ταινία είναι του Γιώργου Παπαδόπουλου που έγραψε ειδικά για αυτό το φιλμ, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεργασία της Κίνησης.

Δείτε το φιλμ έτσι όπως συμμετείχε στον διαγωνισμό της ΕΡΤ.

Πηγή: dete.gr