Στο εδώλιο ο μητροπολίτης Κέρκυρας που έλεγε στους πιστούς να πάνε να κοινωνήσουν με ψεύτικο μήνυμα

0
300

Στα δικαστήρια της Κέρκυρας ξεκίνησε τη Δευτέρα η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ. Νεκταρίου. Στο πλευρό του βρίσκονται περίπου 15 Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων Σερρών, Δημητρίαδος.

Σήμερα πρόκειται να δικαστούν δύο υποθέσεις, σύμφωνα με το corfunews.gr.

Η πρώτη αφορά την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Στην ίδια δικάζονται επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός και ο υπάλληλος Φώτης Σκούρτης. Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου λόγω της ιδιότητας της η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο εφετείο.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε συγκεκριμένα.

Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται πιστοί και ιερείς όπου με πανό εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον Μητροπολίτη.

Πηγή: dete.gr