Πάτρα: Νέα θεατρική σκηνή 250 θέσεων, στις παλιές σταφιδαποθήκες Βουρλούμη

0
395

Ένα νέο θέατρο, το θέατρο Όροφως, γεννιέται στο κέντρο της Πάτρας, με θέα τη θάλασσα και άπλετο φως και αναμένεται ν’ ανοίξει τις πόρτες του για 1η φορά στο κοινό το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Η είδηση κυκλοφόρησε στην πόλη μέσα στο σαββατοκύριακο και χαροποίησε τους θεατρόφιλους που είναι γεγονός πως λόγω της πανδημίας του covid-19 έχουν τους τελευταίους μήνες σχεδόν χάσει την απόλαυση της παρακολούθησης μίας θεατρικής παράστασης.

Το θέατρο”Όροφως” που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα νέο κέντρο τεχνών στην Πάτρα, στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου όπου βρίσκονταν κάποτε οι σταφιδαποθήκες του Βουρλούμη, στην Όθωνος Αμαλίας 112, πλησίον της Τριών Ναυάρχων.

Το νέο θέατρο που αποτέλεσε όραμα της συμπολίτισσας ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Ελένης Καραμούζη που για μία περίοδο είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στο θέατρο Λιθογραφείον, φιλοδοξεί να γίνει το νέο τοπόσημο πολιτισμού της πόλης.

Η αρχιτέκτων Σοφία Δέλγα διαμόρφωσε τον χώρο, υιοθετώντας μια μινιμαλιστική προσέγγιση, επιδιώκοντας παράλληλα τη σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν, διατηρώντας τη βιομηχανική αισθητική του χώρου. Τα μεγάλα ανοίγματα που διατρυπούν το πέτρινο κέλυφος του κτιρίου, αφήνουν το φως να εισχωρήσει στο εσωτερικό, ενισχύοντας την ιδέα για την ονομασία του χώρου ‘όροφως’.

Το φουαγιέ στραμμένο προς τη θέα του θαλάσσιου τοπίου, υποδέχεται τους θεατές, συντροφεύοντάς τους με τις μελωδίες του πιάνου που δεσπόζει στον χώρο. Περνώντας στην πλατεία όπου διαθέτει θέσεις για 250 άτομα τουλάχιστον, τα όρια με τη σκηνή εξαϋλώνονται, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή ότι αποτελεί μέρος της παράστασης, όπως γράφει το theatermag.gr.

Πηγή: dete.gr