Πάτρα: Αθώοι όλοι για τα σκουπίδια στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου

0
353

Εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πατρών, η υπόθεση της καταγγελίας που είχαν προβεί πολίτες του Πύργου για την εναπόθεση σκουπιδιών στο χώρο γύρω από το Δημοτικό Στάδιο Πύργου το 2015.

Όλοι οι κατηγορούμενοι για υποβάθμιση περιβάλλοντος κρίθηκαν αθώοι. Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί με βάση το υπ’ αριθμ 10/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας. Κατηγορούμενοι ήταν 24 δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο τότε δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και δύο ιδιώτες, εκπρόσωποι της εταιρίας μεταφοράς των απορριμμάτων.

Οι κατηγορίες αφορούν παραβάσεις των άρθρων του νόμου 1650/1986 για την προστασία του περιβάλλοντος. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγω για καθορισμό ως χώρου προσωρινής μεταφόρτωσης των σκουπιδιών του προαύλιου του δημοτικού σταδίου Πύργου. Μόνο που τα σκουπίδια αντί να μεταφορτώνονται, έμειναν εκεί και συσσωρεύθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και η αρχική απόφαση λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη δεν τηρήθηκε.

Οι καταγγελίες έγιναν από πολίτες που είδαν τα βουνά των σκουπιδιών να ψηλώνουν και να αποκτούν μόνιμο χώρο τα απορρίμματα της πόλης.

Τότε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου 142/21-4-2015, όσοι είχαν ψηφίσει υπέρ, το είχαν κάνει στη λογική της προσωρινής μεταφόρτωσης και όχι της μόνιμης εναπόθεσης όπως προέκυψε στη συνέχεια.

Αυτό υποστήριξαν χθες στο δικαστήριο και πάνω σε αυτή τη λογική αθωώθηκαν.

ilialive.gr

Πηγή: dete.gr