Κ. Μάρκου: “Φωτογραφικές”διατάξεις στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας

0
336

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μάρκου μίλησε στη Βουλή ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενος στο τμήμα του σ/ν που αφορά στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο χαρακτήρισε την υπό κύρωση σύμβαση δωρεάς ως «εμβληματική χορηγία» και ταυτόχρονα, υπενθύμισε στο Σώμα ότι η σύμβαση αυτή είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του τρόπου που η τότε Κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και η τότε Διοίκηση του Ωνασείου χειρίστηκαν τα πράγματα.

Για το δεύτερο τμήμα του σ/ν ασκήθηκε κριτική και εκφράστηκαν από τον κ. Μάρκου σοβαρές επιφυλάξεις για μια σειρά από επιμέρους άρθρα. Στο τμήμα αυτό εντοπίζονται:

  • διατάξεις φωτογραφικές, όπως η διάταξη που επιχειρεί να ρυθμίσει τα ζητήματα προσωπικού ΕΟΔΥ και το άρθρο με το οποίο επιχειρείται να ρυθμιστούν τα θέμα της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής
  • διατάξεις που χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα, όπως οι οργανωτικές διατάξεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, αφού, όπως τόνισε ο κ. Μάρκου, η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.
  • διατάξεις που δείχνουν ότι και αυτό το σχέδιο νόμου συντάχθηκε πρόχειρα από το αρμόδιο Υπουργείο, δεδομένου ότι για τη νομιμοποίηση των δαπανών των Κέντρων Υγείας, στο σ/ν προβλέπεται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των ΔΥΠε, τη στιγμή που οι ΔΥΠε δεν διοικούνται από Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά μόνο από τον Διοικητή τους.

Τέλος και σε αυτό το σ/ν, οχτώ μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, όλως αδικαιολόγητα πλέον, υπάρχουν άρθρα στα οποία γίνεται λόγος για «παρέκκλιση από τις διατάξεις περί προμηθειών δημοσίου».    

       

Πηγή: dete.gr