Η βεντέτα για το κουδούνι μιας κατσίκας που ερήμωσε ολόκληρο χωριό της Κρήτης

0
451

Το χωριό- φάντασμα που συναντάται σε απόσταση 3 χλμ. από το χωριό Ανώπολη στα Σφακιά, στο νομό Χανίων, ακούει στο όνομα Αράδαινα και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του bungee jumping.

Μέσα από διηγήσεις έχει διαδοθεί η ιστορία που θέλει το χωριό να ερημώνει κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’50, με αφορμή μια αιματηρή βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Η βεντέτα άφησε πίσω της επτά θύματα, κι όλα αυτά για το κουδούνι μιας κατσίκας!

Το ερημωμένο χωριό με την μυστηριακή ατμόσφαιρα ενδείκνυται για ατμοσφαιρική βόλτα ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα κτίρια που είναι χτισμένα βάσει της παραδοσιακής, σφακιανής αρχιτεκτονικής.

Σήμερα, το φαράγγι της Αράδαινας αποτελεί σημείο αναφοράς για τους fans του bungee jumping, καθώς προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά του νομού με το πιο απότομο και βαθύ φαράγγι (βάθος 138 μ.). Οι δύο πλευρές του ενώνονται με μία μεταλλική γέφυρα που χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης για τη βουτιά των ριψοκίνδυνων στο κενό.

Η πεζοπορία στο φαράγγι αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής, με την διαδρομή να ξεκινά από το εγκαταλειμμένο χωριό και μέσα από ένα μαγευτικό, φυσικό σκηνικό να οδηγεί στην παραλία Μάρμαρα. Το φαράγγι της Αράδαινας, που παλαιότερα ονομαζόταν Φάραγγας, είναι ένα από τα πιο όμορφα και μεγαλύτερα της περιοχής, αφού έχει μήκος 15 μέτρα.

Πηγή: dete.gr