Τσεχία: «Τελείωσαν» τον υπουργό Yγείας – Παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό

0
319

 Ο πρόεδρος της Τσεχίας θα ορίσει την Πέμπτη έναν νέο υπουργό Υγείας αντικαθιστώντας τον Ρομάν Πριμούλα, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του, αφού πιάστηκε επ’ αυτοφόρω να παραβιάζει τα μέτρα τα οποία ο ίδιος έλαβε εναντίον του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας.

Φωτογράφος μιας ταμπλόιντ κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του την περασμένη εβδομάδα τον Ρομάν Πριμούλα, τη στιγμή που έφευγε από ένα εστιατόριο, το οποίο θα έπρεπε να είχε κλείσει λόγω των κανονισμών που επιβλήθηκαν στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Στην κορυφή των χωρών της ΕΕ για τον αριθμό των νέων θανάτων και νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει περίπου 270.000 κρούσματα της νόσου και 2.400 θανάτους από τον Μάρτιο.

«Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν θα αναθέσει στον Γιαν Μπλάτνι τη θέση του υπουργού Υγείας την Πέμπτη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ζέμαν, Γίρι Οβτσάτσεκ, σε ένα tweet.

Ο Γιαν Μπλάτνι είναι αιματολόγος παιδίατρος και αναπληρωτής διευθυντής νοσοκομείου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, το Μπρνο. Δεν έχει πολιτική εμπειρία.

Πηγή: dete.gr