Τσεχία – κορωνοϊός: Λουκέτο σε καταστήματα και υπηρεσίες

0
255

Nέα αυστηρότερα μέτρα στην Τσεχία για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid19.

Στην Τσεχία η κυβέρνηση της χώρας διέταξε σήμερα, Τετάρτη (21.10.2020) το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων και υπηρεσιών και τον περιορισμό των μετακινήσεων, με εξαίρεση την μετακίνηση για λόγους εργασίας ή για ιατρικές επισκέψεις, στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Ο Τσέχος υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα δήλωσε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα φθάσει σύντομα στα όρια των δυνατοτήτων του και ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τα νοσοκομεία θα έχουν ελλείψεις από κλίνες τον Νοέμβριο.

Η Τσεχία κατέγραψε 11.984 νέα κρούσματα κορονοϊού στις 20 Οκτωβρίου, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τότε που η επιδημία εμφανίστηκε στη χώρα, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των μολύνσεων.

Συνολικά 1.619 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid19 στη χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Το υπουργικό συμβούλιο της Τσεχίας συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα για να συζητήσει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Σήμερα, Τετάρτη (21.10.2020) ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάν Χάματσεκ, που είναι επίσης υπουργός Εσωτερικών.

Ο 41χρονος Χάματσεκ, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι και επικεφαλής της επιτροπής που διαχειρίζεται την επιδημία Covid19.

Πηγή: dete.gr