Το Βερολίνο επιβεβαιώνει δεσμούς Ερντογάν με ισλαμιστές, σύμφωνα με το Manager Magazin

0
347

Η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Manager Magazin, επιβεβαιώνει τους «στενούς δεσμούς» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ισλαμιστές.

«Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε στενούς δεσμούς μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος, του AKP, με τους ισλαμιστές.

Σε απάντηση, μετά από επερώτηση της Σεβίμ Νταγκντελέν από το κόμμα Η Αριστερά, η οποία έχει δοθεί στο πρακτορείο ειδήσεων AFP στο Βερολίνο τη Δευτέρα, γίνεται αναφορά σε όλο και πιο ανοιχτές επαφές με το κίνημα Milli-Görus (IGMG), το οποίο βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Γερμανία».

«Ο Ερντογάν έχει τις ιδεολογικές και πολιτικές του ρίζες στο κίνημα Milli-Görus», ανέφερε η κυβερνητική απάντηση. Μετά την ίδρυση του AKP αρχικά θεωρήθηκε προδότης και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχαν μόνο μεμονωμένες επαφές. Αυτές όμως εντάθηκαν, ειδικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

Στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά σε διασυνδέσεις μεταξύ αξιωματούχων του IGMG και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την τουρκική θρησκευτική αρχή Diyanet και την ένωση Ditib, την ομοσπονδία των περισσοτέρων τουρκικών ενώσεων τζαμιών στη Γερμανία».

Πηγή: dete.gr