Το σχόλιο του Πορτοσάλτε για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που ανάγκασε την οικογένειά του να πάρει θέση

0
218

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, κάτι που φαίνεται πως ήθελε να σχολιάσει ο Άρης Πορτοσάλτε.

Ο δημοσιογράφος μιλώντας για τον νεκρό Ζακ Κωστόπουλο, λέγοντας πως ήταν «ένας τοξικοαυτός που πήγε να ληστέψει» το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σας είχε ενημερώσει και σε παλαιότερη ανάρτηση το newsbeast.gr, στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή στον δρόμο, μετά από βίαια χτυπήματα από αστυνομικούς, τον κοσμηματοπώλη και έναν ακόμη καταστηματάρχη, δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει ότι ο ακτιβιστής είχε μπει στο κοσμηματοπωλείο για να κλέψει, με μαρτυρίες να αναφέρουν ότι μπήκε μέσα για να προστατευτεί.

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί.

Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άρης Πορτοσάλτε, προκαλώντας αίσθηση.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των δικηγόρων της μετά από τις ανακρίβειες του Άρη Πορτοσάλτε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με ιδιαίτερη δυσφορία και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι σήμερα το πρωί, μια ώρα πριν την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκαν ψευδή και ανακριβή γεγονότα και ιδιαίτερα προσβλητικές κρίσεις για τον θανόντα από τον κ. Πορτοσάλτε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος μετατρέποντας το θύμα ενός άγριου λιντσαρίσματος σε θύτη, και μετατρεπόμενος ο ίδιος σε ραδιο-δικαστή, απέκρυψε τα -αναμφισβήτητα ακόμα και από την υπεράσπιση- ιατρικά πορίσματα, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ενώ διαστρέβλωσε πλήρως τις αποφάνσεις του παραπεμπτικού βουλεύματος, με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάζονται.

Οι απόψεις του κ. Πορτοσάλτε χαρακτηρίζουν τον ίδιο. Η τήρηση πάντως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και η μετάδοση αληθών ειδήσεων, με ακρίβεια και αντικειμενικότητα, είναι καθήκον του και βαραίνει επίσης τόσο την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ όσο και τον ραδιοφωνικό σταθμό που του δίνει βήμα.

Το ελάχιστο το οποίο αναμένει η οικογένεια από τον ίδιο είναι να ανασκευάσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και από τους ελεγκτικούς φορείς να πράξουν τα δέοντα και νόμιμα.

Εκ μέρους της οικογένειας Κωστόπουλου

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Άννυ Παπαρρούσου

Κλειώ Παπαπαντολέων»

Πηγή: dete.gr