Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα- Εργαζόμενος έπεσε από το απορριμματοφόρο

0
355

Στους 60 ανέρχονται οι νεκροί την τελευταία 5ετία από εργατικά ατυχήματα στους Δήμους, ενώ άλλο ένα εργατικό δυστύχημα στην καθαριότητα του Δήμου Ωρωπού σημειώθηκε σήμερα το πρωί σύμφωνα με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τους δημάρχους για τα εργατικά ατυχήματα που αποτελούν συχνό φαινόμενο. Όπως αναφέρουν τα τελευταία 5 χρόνια λόγω εργατικών δυστυχημάτων θρηνούν 60 νεκρούς, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες. Το τελευταίο σημειώθηκε στην καθαριότητα του Δήμου Ωρωπού όπου ένας 46χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Όπως σημειώνει η το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής “τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων”. Επίσης καταγγέλλει ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα με ευθύνη των Δημάρχων και της Κυβέρνησης καθώς άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος προστέθηκε στη μαύρη λίστα.

” Κάθε μέρα έχουμε και ένα εργατικό «ατύχημα», αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε, αν θα αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου”. Σημειώνοντας ότι” τα εργατικά «ατυχήματα» δεν οφείλονται ούτε στη κακιά στιγμή, ούτε στην κακιά ώρα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων”.

Πηγή: dete.gr