Στην Πάτρα το 2ο Διεθνές συνέδριο για τη Γεωργία Ακριβείας και την καινοτομία

0
335

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 η Πάτρα θα φιλοξενήσει το 2ο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα “Precision agriculture and Innovation in Greece and Italy”, που διοργανώνει το Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (UPATRAS) με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή, κ. Παντελή Ε. Μπαρούχα.

 Το συνέδριο  υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου TAGs – “Υπηρεσίες τεχνολογικής και επιχειρηματικής καινοτομίας για την τόνωση των τοπικών οικοσυστημάτων γεωργικών τροφίμων και για τη στήριξη διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ομάδων τοπικής δράσης”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020

Μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας, σκοπός είναι η τόνωση και προώθηση των τεχνολογικών και επιχειρηματικών καινοτομιών στον γεωργικό τομέα και η δημιουργία ενός διασυνοριακού διεπιστημονικού πλέγματος που θα αποτελείται από παράγοντες έρευνας και καινοτομίας, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και επιχειρήσεις από τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Απουλία στην Ιταλία.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο θα δώσει σε όλους τους συμμετέχοντες ευκαιρίες να συνομιλήσουν με εκπροσώπους από δημόσιες αρχές, πανεπιστήμια, δημόσιους και ιδιωτικούς Οργανισμούς Έρευνας και Τεχνολογίας, επαγγελματικές ενώσεις, γεωργικές επιχειρήσεις, ομάδες τοπικής δράσης για την αγροτική ανάπτυξη, ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών και νέων ιδεών με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για μελλοντική συνεργασία για εφαρμογές και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στη γεωργία ακριβείας.

Το συνέδριο  θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, με συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων συνέδρων και ομιλητών δια ζώσης, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται κατά της πανδημίας COVID-19. Οι ομιλίες και παρουσιάσεις θα γίνουν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών του συνεδρίου μέσω live streaming.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν στο https://forms.gle/1phxwVevVikbnThA7

προκειμένου να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος.

Πηγή: dete.gr