Σημαντική διάκριση για την Ζακυνθινή μαθήτρια Δάφνη Βίτσου σε διαγωνισμό διηγήματος

0
452

Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε μια σημαντική διάκριση στο χώρο της λογοτεχνίας που πέτυχε η νεαρή Ζακυνθινή, Δάφνη Βίτσου, μαθήτρια α’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ζακύνθου.
Στο διαγωνισμό διηγήματος που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος «Ιανός», με θέμα «Ημερολόγια Καραντίνας» η Δάφνη βρίσκεται όχι μόνο ανάμεσα στους 59 βραβευθέντες από 1.115 συμμετοχές, αλλά ανάμεσα στους 11 αριστεύσαντες!
Η Δάφνη με το πρωτότυπο χιουμοριστικό διήγημά της «Σπίτι χωρίς Γιάννη…», περιγράφει την αντίδραση ενός μικροκακοποιού όταν συνειδητοποιεί ότι αποφυλακίστηκε εν μέσω πανδημίας.

Συμπεριλήφθηκε λοιπόν, στην συλλογή διηγημάτων που εξέδωσε ο «Ιανός», ανάμεσα σε διηγήματα ενήλικων συγγραφέων με πλούσια βιογραφικά και δημοσιευμένα κείμενα.
Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους Γιάννη Ξανθούλη (συγγραφέα), Κωνσταντίνο Μπούρα (ποιητή) και Διονύση Μαρίνο (συγγραφέα), ανακοίνωσαν τα διηγήματα που επιλέχθηκαν, καθώς και το σκεπτικό της επιλογής τους την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Youtube channel καθώς και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟY, όπου και διαβάστηκαν τα 11 διηγήματα με την υψηλότερη βαθμολογία.
Η συλλογή των 59 διηγημάτων με τίτλο «Ημερολόγια Καραντίνας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιανός» στα βιβλιοπωλεία.

imerazante.gr

Πηγή: dete.gr