Πάτρα: Μαθήματα Θεάτρου με τον Μίλτο Νίκα στο Act

0
356

Γνωρίστε την φανταστική τέχνη του Θεάτρου μέσα από το νέο κύκλο θεατρικών μαθημάτων με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα που σε λίγο ξεκινά στο θέατρο Act.

Με διασκεδαστικό τρόπο θα αναζητήσουμε τις βασικές αρχές υποκριτικής, κίνησης, λόγου και θα ανακαλύψουμε μαζί τη χαρά της θεατρικής πράξης. Ασκήσεις παρατηρητικότητας, φαντασίας, ορθοφωνία, τεχνικές αυτοσχεδιασμού, σύγχρονες σχολές  υποκριτικής και τρόποι εφαρμογής τους, δραματουργική επεξεργασία και ανάλυση θεατρικών κειμένων, το subtext ως υποκριτικό εργαλείο, πώς χτίζεται ένας ρόλος, είναι ενδεικτικά κάποια από τα θέματα που θα έρθουμε σε επαφή μέσα από αυτές τις θεατρικές συναντήσεις.

Στόχος μας είναι μέσα από το θέατρο και μαζί με τους συμπαίκτες μας, να ξυπνήσουμε την φαντασία και την δημιουργική μας ατομικότητα, να αναγνωρίσουμε και να αναπτύξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να δυναμώσουμε την ικανότητα της επικοινωνίας  και της έκφρασης.

Τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια τριών ωρών την εβδομάδα. Λόγω των περιορισμών στον αριθμό συμμετεχόντων θα δημιουργηθούν δύο ολιγομελείς ομάδες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα. Ανάλογα με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων υπάρχει κι η δυνατότητα να δημιουργηθούν και άλλες ομάδες πρωί ή απόγευμα σε άλλες μέρες της εβδομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6937430969

Σύντομο βιογραφικό Μίλτου  Νίκα

Ο Μίλτος  Νίκας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε θέατρο στον Θεατρικό Οργανισμό «Εστία» του Γιάννη Ρήγα και στη Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» Γιώργου Κιμούλη. Εργάστηκε ως ηθοποιός για 15 χρόνια στην Αθήνα τώρα μένει κι  εργάζεται στην Πάτρα. Υπήρξε υπεύθυνος σπουδών στο «Θεατρικό Σχολείο» του ΔηΠεΘε Πάτρας, συμμετείχε στο πρόγραμμα  του Πανεπιστημίου Πατρών «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά» και είναι ιδρυτικό μέλος της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας « Σπινθήρας.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Γιάννη Ρήγα, Θοδωρή Αμπαζή,  Γιάννη Κακλέα, Βάννα Πεφάνη, Φωτεινή Παπαδόδημα , Σωτήρη Καραμεσίνη, Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν, Ελένη Μποζά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Robert Sturua, AndrewVisnevski. Στη τηλεόραση συμμετείχε σε σειρές που σκηνοθέτησαν οι: Λάμπης Ζαρουτιάδης, Γρηγόρης Καραντινάκης, Πηγή Δημητρακοπούλου. Στον κινηματογράφο έλαβε μέρος στις  ταινίες: «O Παράδεισος» και «Η Κληρονόμος» σε  σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη. Έχει  σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Ως Πότε…», «Οι Αταίριαστοι», «Η Εταιρεία», «8 γυναίκες κατηγορούνται», «Έρωτας στη Μόσχα», «Ο Χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει», «Ψύλλοι στα αυτιά», «31», «Γιαννούλα», «Patrasso», «Μέρα ή Νύχτα», «Ο Συμβολαιογράφος»,  «Θα σου χαρίσω μια λέξη», «Το έκτο πάτωμα», «9 Σταγόνες».

Πηγή: dete.gr