Παπαδάκης για ποινές Χρυσής Αυγής: «Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες»

0
276

Aποκαλυπτικός ήταν ο συνήγορος πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, αναφορικά με τις ποινές που θα ισχύσουν στους καταδικασθέντες. Όπως ανέφερε, οι ποινές για το διευθυντήριο από 13 χρόνια στην πράξη για είναι 34 μήνες φυλάκισης.

Παράλληλα, δήλωσε πως πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων. «Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές».

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Ετσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε λέγοντας γιατί οι ποινές εκπίπτουν τόσο σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου: «Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι τι ποινές δίνεις».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για το κλίμα που επικράτησε εκτός του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής: «Υπάρχει μία θριαμβολογία και διεκδίκηση της νίκης από τα δύο κόμματα, υπάρχει μία φασαρία για τον νέο ποινικό κώδικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδάκης έδειξε ενοχλημένος και από τις ποινές εκτός διευθυντηρίου: «Είναι υπερβολικά χαμηλές οι ποινές για τους άλλους. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία, 30 με 40 κατηγορούμενοι. Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια; Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές» κατέληξε.

Πηγή: dete.gr