Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Η αλλεργία της ΝΔ στη δημόσια εκπαίδευση

0
276

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση αποφασίζει, να μειώσει τον προϋπολογισμό των δημόσιων πανεπιστημίων. Ο προϋπολογισμός του 2020-2021 που ανακοινώθηκε είναι μειωμένος κατά 7 εκ. ευρώ (92 εκ. έναντι 99 σε σχέση με πέρυσι). Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Πατρών θα λάβει 7,3 εκατομμύρια δηλαδή 1,4 εκ. λιγότερα από τον περσινό που κυμάνθηκε στα 8,7 εκατομμύρια.
Άλλη μια σημαντική πληγή για το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι και η συνταξιοδότηση 28 μελών ΔΕΠ και οι νέες θέσεις που δίνονται είναι μόλις 12. Οι συνταξιοδοτήσεις του επόμενου έτους θα βάλουν σε ακόμα πιο δεινή θέση το Πανεπιστήμιο, αφού τα κενά που ήδη υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα είναι δύσκολο να καλυφθούν. Μην ξεχνάμε, ότι οι ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι αρκετές ως νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19 αλλά και για την εξυπηρέτηση πολιτών πέρα της Δυτικής Ελλάδας. Ακόμη μείζονος σημασίας αποτελεί και η έλλειψη μελών ΔΕΠ σε τμήματα τα οποία δεν έχουν επάρκεια σε προσωπικό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μην ξεχνάμε  και την ετσιθελική κατάργηση της Νομικής ως ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης της ΝΔ.
Αποδεικνύεται περίτρανα πως η σημερινή κυβέρνηση έχει «αλλεργία» σε κάθε τι δημόσιο και πως ο νέος νόμος, που όρισε τον τρόπο χρηματοδότησης 80% βασική και 20% με βάση κριτήρια είναι ένα τέχνασμα για να μειωθούν οι προϋπολογισμοί. Η ΝΔ μας έχει πείσει, ότι είναι άριστη στη δημιουργική αριθμητική.
Η προσπάθεια υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και η εισβολή ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν θα περάσει. Είναι υποχρέωσή μας να αγωνιστούμε για δημόσια ποιητική, ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη μόρφωση για όλους και όχι για τους λίγους που  προτάσσει η ΝΔ.

Πηγή: dete.gr