Κοροναϊός : Απίστευτη έρευνα – Ένας στους πέντε υπαλλήλους μανάβικου νόσησε από τον ιό

0
400

Έναν νέο παράγοντα κινδύνου του κοροναϊού καταδεικνύει μια νέα μελέτη σύμφωνα με το CNN αποκαλύπτοντας πόσο πολύ κινδυνεύουν από τον κοροναϊό οι υπάλληλοι που εργάζονται στα μανάβικά.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι χαρακτηρίστηκαν «σημαντική πηγή μετάδοσης» της Covid-19, καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν καν συμπτώματα.

Η ανάλυση, που δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα στην επιθεώρηση «Occupational and Environmental Medicine», είναι η πρώτη που αποδεικνύει τον μεγάλο κίνδυνο που διαδραματίζουν για τη δημόσια υγεία τα ασυμπτωματικά κρούσματα.

Στη μελέτη, το 20% των 104 υπαλλήλων μανάβικου που ελέγχθηκαν σε κατάστημα της Βοστόνης τον Μάιο ήταν θετικά κρούσματα. Ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης δηλαδή σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό και τις γύρω κοινότητες.

Η έρευνα αναφέρεται πως έρχονταν μάλιστα σε απευθείας επαφή με πελάτες, αυτοί είχαν 5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με συναδέλφους τους σε άλλες θέσεις.

Ακόμα χειρότερα, 3 στα 4 κρούσματα ήταν εντελώς ασυμπτωματικά. «Ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι από το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν ασυμπτωματικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ακαδημαϊκός Justin Yang και ερευνητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

«Αυτό είναι σίγουρα πολύ ανησυχητικό, καθώς σημαίνει πως οι υπάλληλοι στα καταστήματα του λιανεμπορίου εκτίθενται σε πελάτες και λειτουργούν κάπως σαν μεσάζοντες του ιού».

Πηγή: dete.gr