Κλαμπ «κρυφά σχολειά» στην Πάτρα! Κλείνουν την πόρτα στις 12.30 με τους πελάτες μέσα μέχρι πρωίας

0
401

Το ελληνικό δαιμόνιο έκανε πάλι το θαύμα του. Το κάνει άλλωστε σε κάθε περίοδο κατά την οποία τίθενται απαγορεύσεις. Όλων των ειδών. Εν προκειμένω ο λόγος για κάποια «πονηρά» μπαρ της Πάτρας, τα οποία ανέσυραν από τη φαντασία τους το εξής κόλπο προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους μετά τα μεσάνυχτα, να αυξάνουν την κατανάλωση και να μην ανοίγει και ρουθούνι: Κλείνουν την πόρτα στις 12.30 έχοντας μέσα τους κλασικούς θαμώνες εμπιστοσύνης, τους φίλους τους και όποιον άλλον είναι … μιλημένος. Όσοι μένουν μέσα ξέρουν ότι θα παραμείνουν στο μπαρ ή το κλαμπ, μέχρι το ξημέρωμα, μέχρι τη στιγμή δηλαδή που θα μπορεί να ανοίξει η πόρτα και να βγουν στα κρυφά από μέσα και σε δόσεις, πάντα αφού έχει προηγηθεί τσιλιαδόρος για να ελέγξει αν εκεί γύρω είναι κανείς.

Οι πελάτες (κατά κανόνα νεολαίοι) βγαίνουν έτσι σιγά σιγά μετά από ώρες παραμονής εντός και πάνε στα σπίτια τους και ούτε γάτα ούτε ζημιά σε σχέση με τον κορωνοϊό. Αρκεί που διασκέδασαν και τα έπιναν μέχρι πρωίας, με τη μουσική εννοείται στο χαμηλό, τόσο όσο να μην παραβιάζει την ηχομόνωση.

Το κόλπο αυτό, το οποίο είναι πλέον σε γνώση της αστυνομίας, έχει μεταδοθεί από κάποια μαγαζιά του κέντρου (ένα εξ αυτών έπεσε στη φάκα και έτσι αποκαλύφθηκε) αλλά και από κάποια μικρά συνοικιακά μαγαζιά που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με το αίσθημα υπευθυνότητας που επιδεικνύει η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών εστίασης της πόλης.

Βεβαίως το «κρυφό σχολειό» στα κλαμπ δεν είναι νέα ανακάλυψη. Ζήσαμε τέτοια πολλά  και στα μέρη μας, το 1994 με τον περίφημο νόμο Παπαθεμελή που υποχρέωνε αφενός τα μαγαζιά να κλείνουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, αφετέρου τον κόσμο να πάει για ύπνο. Με τη μόνη διαφορά όμως ότι τότε παιζόταν το δικαίωμα στη διασκέδαση και η ηχορύπανση ενώ τώρα παίζεται η υγεία μας και η ζωή μας. Η οποία δεν μπορεί να γίνεται βορά στα χέρια ανεύθυνων καταστηματαρχών.

Πηγή: dete.gr