Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

0
389

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας συμμετέχει στο αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό  συλλαλητήριο το Σάββατο 24/7 στις 12:00 στην Πλ. Γεωργίου το οποίο καλούν σωματεία, συλλογικότητες και σύλλογοι. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην Νοτιοανατολική μεσόγειο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα άγγιξε το κόκκινο σε βαθμό επικινδυνότητας ως αποτέλεσμα της συνεχούς όξυνσης του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας , στο πλαίσιο της γενικότερης ανάφλεξης των αντιπαραθέσεων στην ευρύτερη περιοχή. Με τα ΜΜΕ να έχουν βασικό ρόλο στην αναπαραγωγή του κυβερνητικού αφηγήματος αλλά και έναν ευρύτερο ρόλο στο κομμάτι της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης την κοινής γνώμης , είναι σημαντικό να αντιληφθούμε το κέντρο της αντιπαράθεσης κάθε άλλο πάρα με ζητήματα όπως η εδαφική ακεραιότητα και η υπεράσπιση των συνόρων σχετίζεται. Το μόνο για το οποίο καίγονται αυτή τη στιγμή ελληνικό και τούρκικο κράτος είναι το πως θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις επιδιώξεις του εγχώριου κεφαλαίου, των πολυεθνικών της ενέργειας και εν τέλει  για το πώς θα μοιράσουν τα κέρδη θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το περιβάλλον όσο και την ειρήνη στην περιοχή. Ουσιαστικά, ελληνικός και τούρκικος λαός δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και σίγουρα δεν έχουν τίποτα να πάρουν από τις πολεμικές εκστρατείες Μητσοτάκη και Ερντογάν πέρα από φτώχεια και καταστροφή.

Τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει από τις συνέπειες της κρίσης και του 10χρονου μνημονιακού κεκτημένου, τη στιγμή που τα νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της χώρας δοκιμάζεται από την πανδημία του covid19, η κυβέρνηση επιλέγει να διαθέσει περισσότερα από 10 δις. για εξοπλισμούς! Ήδη το προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει πενταπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών από 0,5 στα 2,5 δις. για το 2021! Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν μπει για τα καλά στην καταστροφική κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών. Νέα μοίρα 18 μαχητικών 4ης γενιάς αεροσκαφών Ραφάλ γαλλικής κατασκευής, εκσυγχρονισμός των F-16, τέσσερις νέες φρεγάτες, τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα Ρομέο, τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ, νέα αντιαρματικά όπλα για τον Στρατό Ξηράς, τορπίλες βαρέως τύπου για το ΠΝ, νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την ΠΑ! Και όλα αυτά με το παράλληλο σχέδιο πρόσληψης 15.000 νέων μόνιμων στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να μετατραπεί ο στρατός σε επαγγελματικό, να είναι ακόμα πιο απόμακρος και εχθρικός στον λαό.

Ενισχύοντας ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα, με ταξικά και διεθνιστικά χαρακτηριστικά αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, ενάντια στους ανταγωνισμούς και τα σχέδια κεφαλαίου. Δεν πολεμάμε για το ελληνικό και τούρκικο κεφάλαιο, δεν πολεμάμε για το αν θα τρυπήσουν η EXXON και η TOTAL! Πολεμάμε για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και την κοινωνική απελευθέρωση. Γιατί σε κάθε άδικο πόλεμο όμως ισχύει το: Δικά τους τα κέρδη- δικοί μας οι νεκροί!

  • Ελεύθερη ζωή – όχι από τα 18 στο χακί. Καμία σκέψη για αύξηση στρατιωτικής θητείας, αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους.
  • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα – κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.
  • Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Πλήρη δικαιώματα και ελεύθερη μετακίνηση για όλους/ες- Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας- Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Πηγή: dete.gr