ΗΠΑ: Κόρες διάσημων Ρεπουμπλικάνων γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ

0
226

Είκοσι ημέρες πριν από  την καθορισμένη ημερομηνία, περισσότεροι από 11 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα. Πρόκειται για μία πρωτοφανή κινητοποίηση. Οι επικείμενες εκλογές, άλλωστε, έχουν διχάσει όσο ποτέ άλλοτε το αμερικανικό έθνος. Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης κατρακυλάει καθημερινά και η πόλωση έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι δύο αντίπαλοι έχουν διχάσει ακόμα και οικογένειες, καθώς δεν είναι ασυνήθιστο τα νεότερα μέλη να αποποιούνται τις πολιτικές προτιμήσεις των γονέων τους. Όταν, όμως, αυτό, συμβαίνει σε διάσημες οικογένειες Ρεπουμπλικανών, αν μη τί άλλο αποτελεί είδηση!
Την αρχή έκανε η κόρη της στενής συνεργάτιδας του Ντόναλντ Τραμπ Κέλιαν Κόνγουεϊ. Παρά την αφοσίωση της μητέρας της στον σημερινό πρόεδρο, η νεαρά Κλόντια χρησιμοποίησε τα σόσιαλ μίντια για να πλήξει τόσο τον πρόεδρο όσο και τη μητέρα της. Μία σφοδρή ενδοοικογενειακή σύγκρουση είδε το φως της δημοσιότητας, με τον πατέρα της Κλόντια να συμμετέχει. Αν και Ρεπουμπλικανός έχει γυρίσει την πλάτη του στον Τραμπ.

Η κόρη της Κέλιαν Κόνγουεϊ

Νέο παρόμοια οικογενειακή πολιτική διχογνωμία έκανε την εμφάνισή της στην οικογένεια του Ρούντι Τζουλιάνι. Ο τέως δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν είναι μόνο ένα από το πλέον γνώριμα πρόσωπα του συντηρητικού κόμματος. Στήριξε όσο λίγοι τον Τραμπ το 2016 και σε αντίθεση με πολλούς συνεργάτες του δεν απέσυρε ποτέ την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του. Η κόρη του, όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις του. Μία ανάσα πριν τις εκλογές επέλεξε να γνωστοποιήσει τις απόψεις της με μία ανοιχτή επιστολή στο Vanity Fair: «Ο πατέρας μου είναι ο Ρούντι Τζουλιάνι. Απέχουμε ολόκληρα σύμπαντα πολιτικά και σε άλλους τομείς. Πέρασα τη ζωή μου προσπαθώντας να οικοδομήσω τη δική μου ταυτότητα, μακριά από το επώνυμό μου και μπορεί να ακούγεται παράλογο τώρα να παρουσιάζομαι δημοσίως ως μία “Τζουλιάνι”, αλλά συνειδητοποίησα ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός τώρα», γράφει η νεαρή συγγραφέας και ηθοποιός.

Η κόρη του Ρούντι Τζουλιάνι

Η κόρη του Τζον ΜακΚέιν, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, βετεράνος του Βιετνάμ και υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2008 Μέγκαν είναι μία από τις νεότερες φωνές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που δεν έχει κρύψει την αντιπάθεια της στον εν ενεργεία πρόεδρο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ούτε ο πατέρας της συμπαθούσε ποτέ τον Τραμπ, αντιμετωπίζοντας ως ξένο σώμα. Πλέον, όμως, η Μακκέιν στρέφεται καθημερινά εναντίον του Τραμπ μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετέχει.

Πηγή: dete.gr