Ιωάννινα – Μονάδες για ασθενείς Covid και στο Χατζηκώστα με πρωτοβουλίες της 6ης ΥΠΕ

0
309

Ένα βήμα πριν το lockout είναι τα Ιωάννινα με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε κρίσιμη σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειώνουμε ότι το Σαββάτο αναμένεται να πάει εκεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με στελέχη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το epirouspost.gr θέμα χρόνου όπως όλα δείχνουν είναι το Πολυδύναμο του «Χατζηκώστα» να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να νοσηλεύει ήπια περιστατικά με Covid-19.

Αυτό είναι το πιο ουσιαστικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις επισκέψεις και τις συνεργασίες που είχε στην περιοχή ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μοναδικό στην Ήπειρο που νοσηλεύει περιστατικά, έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες πολύ μεγάλη πίεση και η κατάσταση είναι οριακή.

Στις δύο Μονάδες Λομωδών νοσηλεύονται 26 ασθενείς ενώ άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Ο κ. Καρβέλης όπως ανέφερε σε δηλώσεις του έχει ζητήσει εγγράφως από όλα τα νοσοκομεία να ετοιμάσουν χώρους για νοσηλεία ασθενών με ήπια συμπτώματα Covid-19.

Το Πολυδύναμο του Χατζηκώστα μπορεί να δώσει άμεσα λύση υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ενίσχυση και με προσωπικό.

Παράλληλα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο λειτουργίας και τρίτης Μονάδας Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πηγή: dete.gr