Η αγορά της Πάτρας “τρέμει” το σενάριο κάθε μορφής νέου lockdown

0
256

Έντονο προβληματισμό και σκεπτικισμό έχει προκαλέσει ήδη στην αγορά της Πάτρας η φήμη που κυκλοφορεί από τα αθηναϊκα κανάλια και που προφανώς έχει διαρρεύσει από στελέχη της κυβέρνησης το οποίο μιλάει για επικείμενο lockdown μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο σε περίπτωση που η διασπορά του κορωνοϊού συνεχιστεί.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών αρχών και του υφυπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ούτε και διαψεύστηκε, με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να τονίζει ότι θα πρέπει πάση θυσία να το αποφύγουμε.

Η πληροφορία που έχει διαρρεύσει και που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δεν αναφέρεται σε ένα καθολικό lockdown, αλλά στο σενάριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9 ή τις 10 και μετά το βράδυ, με το ταυτόχρονο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης.

Κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνουν ήδη επαγγελματίες της εστίασης της Πάτρας θα ήταν καταστροφικό για τα μαγαζιά και θα επιτάχυνε σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο των λουκέτων που ήδη αντιμετωπίζουν πολλά από αυτά.

Με το ίδιο αρνητικό τρόπο βλέπουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και οι έμποροι, γνωρίζοντας από την εμπειρία της πανδημίας ότι κάθε περιοριστικό μέτρο (πόσο μάλλον ένα βραδινό lockdown) επηρεάζει αρνητικά την εμπορική κίνηση με κάθετη πτώση του τζίρου της.

Κι αυτό τη στιγμή που όλα στο εμπόριο είναι κάτω, θα ήταν καταστροφικό και ένας θάνατος για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Πηγή: dete.gr