Γαλλία: 18χρονος από την Τσετσενία ο δολοφόνος του καθηγητή – Εννέα συλλήψεις

0
319

ο καθηγητής Ιστορίας, Samuel P., αποκεφαλίστηκε από 18χρονο μπροστά στο γυμνάσιο όπου δίδασκε το απόγευμα της Παρασκευής, στο Conflans Sainte-Honorine, βορειο-δυτικό μακρινό προάστιο του Παρισιού.

Ο 18χρονος δράστης, Aboulakh A., ρωσικής υπηκοότητας με καταγωγή από την Τσετσενία σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας. Ο Πρόεδρος Μακρόν, από τον τόπο της επίθεσης τη χαρακτήρισε ως «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση». Ο καθηγητής, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, «πέθανε γιατί δίδασκε την ελευθερία του λόγου» και πρόσθεσε «ο σκοταδισμός και η βία που τον συνοδεύει δεν θα νικήσουν».

Ο 47χρονος καθηγητής δεχόταν απειλές και μήνυση τις τελευταίες μέρες γιατί έδειξε σκίτσο του Μωάμεθ από το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία λόγου. Μάλιστα κάλεσε τους μουσουλμάνους μαθητές του να αποχωρήσουν από την αίθουσα αν θεωρούν ότι μπορεί να τους σοκάρει. Ορισμένοι γονείς και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν δημοσιεύοντας βίντεο στο You Tube που είδαν αρκετοί.

Ο δράστης πρόλαβε και δημοσίευσε φωτογραφία της πράξης του στο Twitter με μήνυμα εναντίον του Προέδρου Μακρόν. Δεν ήταν γνωστός στις Αρχές για ισλαμιστικό εξτρεμισμό. 9 συνελήφθησαν και ανακρίνονται μεταξύ των οποίων ο μικρός αδελφός του δράστη. Ο Εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικης θα δώσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου.

Πηγή: dete.gr