Επίθεση στο Παρίσι: Ο καθηγητής που αποκεφαλίστηκε είχε δείξει σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του

0
308

Στο Παρίσι βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κορονοϊό με την πόλη να έχει πάρει αυστηρότερα μέτρα. Ωστόσο, μία επίθεση με μαχαίρι σε προάστιο του Παρισιού έρχεται να ξυπνήσει μαύρες αναμνήσεις μιας και έχει… αέρα τρομοκρατίας.

Ένας καθηγητής ιστορίας σε κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν άνδρα που σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αστυνομική πηγή αναφέρει ότι ο  καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε σήμερα το απόγευμα σε προάστιο του Παρισιού είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης. Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα του, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά η αστυνομία, και ότι στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Πηγή: dete.gr