Επίσκεψη στην έκθεση στο Πολεμικό Καταφύγιο από την ΩΡΑ Πατρών

0
348

Επίσκεψη στην φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου Πατρέων στο καταφύγιο στα Ψηλαλώνια πραγματοποίησαν μέλη της δημοτικής παράταξης με τον επικεφαλής της Γιώργο Ρώρο.

Ο Γ. Ρώρος πλαισιωνόταν από την Μαρία Κουρμπανά (Μέλος στο Δ.Σ. ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας), την Νεφέλη Καϊμακά και Τούλα Μπαϊρακτάρη (Διαμερισματικές Σύμβουλους στο Αρκτικό και Ανατολικό Διαμέρισμα), τον Ηλία Κωνσταντάτο και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η ανάδειξη ενός ιστορικού χώρου όπως το καταφύγιο, είναι στη σωστή κατεύθυνση για την πόλη και θα πρέπει να αναζητηθεί τρόπος μόνιμης λειτουργίας του. Η μόνιμη έκθεση θα αναδεικνύει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους βομβαρδισμούς της πόλης. Εκατοντάδες Πατρινοί έχασαν τη ζωή τους και η πόλη υπέστη ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές. Ο χώρος θα πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμα επισκέψιμο με στόχο την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, κατόπιν αντίστοιχης μουσειολογικής μελέτης με ουσιαστικές παρεμβάσεις (περιβαλλοντικές συνθήκες στο εσωτερικό, χρήση εποπτικών μέσων, φωτισμός, προβολές, πεζοδρόμηση στο εξωτερικό). 

Πηγή: dete.gr