Δυτική Αχαΐα: «Μαστογραφίες σε Άνω Σουδεναίικα, Ριόλο και Μύρτο»

0
483

Με επιτυχία, αφού έχουν εξεταστεί συνολικά πάνω από 90 γυναίκες, συνεχίζονται οι προληπτικές εξετάσεις μαστού (ψηλάφηση και υπερηχογράφημα) σε διάφορες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αικατερίνη Σολωμού και τους συνεργάτες της.

Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου του μαστού δεδομένου ότι ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην καταπολέμηση της νόσου, αφού στις 25 του μήνα ήταν η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Επομένως αύριο Σάββατο 31.10.2020 οι εξετάσεις θα συνεχιστούν στην Τοπική Κοινότητα Μύρτου στο Δημοτικό Σχολείο Μύρτου από τις 16:00 μέχρι και τις 20:30.

Η παραπάνω δράση οφείλετε στην προσφορά της κ. Αικατερίνης Σολωμού η οποία προθυμοποιήθηκε να παρέχει τις υπηρεσίες της σε γυναίκες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η ευγενική αυτή προσφορά αγκαλιάστηκε αμέσως από τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Δυμαίων (Κ.Ε.Δ.ΔΥ.). Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι εξαιρετική ήταν και η προθυμία που επέδειξαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Λουσικών, Κάτω Μαζαρακίου, Άνω Σουδεναι’ί’κων, Ριόλου και Μύρτου.

Η επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής είναι τόσο μεγάλη που οι αρμόδιοι σκέπτονται να την συνεχίσουν και τον Νοέμβριο σε ορισμένες ακόμα Τοπικές Κοινότητες αφού πολλοί είναι οι Πρόεδροι που επιθυμούν να φιλοξενήσουν στα χωριά τους την επιστημονική ομάδα για εξετάσεις.

Πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημικής νόσου του νέου κορωνοϊού (Covid÷19), ενώ για την αποφυγή του συγχρωτισμού λαμβάνεται μέριμνα ούτως ώστε οι συμμετέχουσες να προσέρχονται στον τόπο της εξέτασης κατόπιν προκαθορισμένης συνάντησης.

Στα Άνω Σουδεναίικα η εξέταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού εξετάστηκαν 22 γυναίκες. Η δράση έλαβε χώρα σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του χωριού ενώ κατά τη διάρκεια της το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλης Γκοτσόπουλος και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Άνω Σουδεναιίκων κ. Διαμάντω Καλδίρη.

Στον Ριόλο οι εξετάσεις έγιναν σε αίθουσα του Νηπιαγωγείου του χωριού, ενώ υπήρξε και μεγάλη συμμετοχή με 21 γυναίκες να εξετάζονται. Το παρόν και εδώ ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Βασίλης Γκοτσόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ριόλου κ. Διονύσιος Βαβαρούτας.

Πηγή: dete.gr