Χρυσή Αυγή: Στο τελευταίο στάδιο εισέρχεται η δίκη – Πότε θα συλληφθούν οι καταδικασθέντες

0
280

Ένα βήμα πριν τα κελιά της φυλακής βρίσκονται οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες, καθώς η δίκη εισέρχεται την Πέμπτη στο τελικό στάδιο, μετά την σημερινή ανακοίνωση των ποινών.

Η ιστορική δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής η οποία κράτησε για 5,5 χρόνια μπαίνει αύριο στο επόμενο και κρίσιμο στάδιο, της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της αναστολής των ποινών το οποίο θα κρίνει ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Στον ηγετικό πυρήνα της νεοναζιστικής συμμορίας επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης τουλάχιστον δέκα χρόνων. Πρόκειται για τον πρώτο πολιτικό φορέα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με ναζιστικού τύπου χαρακτήρα που καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη διεκόπη το απόγευμα της Τρίτης για να συνεχιστεί αύριο στις 10 το πρωί. Ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί αύριο.

Στον δολοφόνο του Πάυλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, επιβλήθη ισόβια και 14 έτη φυλάκιση ενώ 13 έτη και 6 μήνες αποφασίστηκε για τους Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη και Γιώργο Γερμενή. Για τον Γιάννη Λαγό αποφασίστηκαν 13 χρόνια και 8 μήνες, ενώ για τον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες και για τον Ηλία Παναγιώταρο σε 13 χρόνια. 

Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον «Φύρερ» και τα στους υπόλοιπους πέντε ανοίγει τον δρόμο για κάποιους, αν όχι για όλους, να οδηγηθούν στη φυλακή, αν δεν μπορέσουν να πείσουν το δικαστήριο και να πάρουν αναστολή στην έκτιση της ποινής τους.

«Το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, που ήταν και το βαρύτερο αδίκημα, το δικαστήριο κινήθηκε στα ανώτερα όρια των ποινών που μπορούσε να επιβάλει. Όσον αφορά τα μέλη, το δικαστήριο κινήθηκε σε ένα αρκετά ευνοϊκότερη ποινή. Για να έχουμε την τελική εικόνα πρέπει να περιμένουμε το στάδιο των αναστολών επί των εφέσεων που θα δηλώσουν οι κατηγορούμενοι ότι θα ασκήσουν», ανέφερε η  Χρύσα Παπαδοπούλου, Δικηγόρος Οικογένειας Φύσσα στο MEGA.

Για τα επόμενα βήματα της δίκης, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, «η υπεράσπιση δήλωσε ότι θα εξετάσει μάρτυρες ως προς το αίτημα της αναστολής, πριν από την Παρασκευή, μπορεί και Δευτέρα, δεν νομίζω πως θα έχουμε αποτέλεσμα επί της αναστολής», σημείωσε.

Πηγή: dete.gr