Χρυσή Αυγή: Πίσω από τα κάγκελα το «διευθυντήριο» και τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης – Σε ποιές φυλακές μεταφέρθηκαν – Εξαφανισμένος ο υπαρχηγός

0
301

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι καταδικασθέντες για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα από τη ΓΑΔΑ έγινε η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους. Χθες έγινε μεταγωγή 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή, που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί (διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή).

Η Αστυνομία παρέλαβε όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια αναχώρησαντα βαν από την ΓΑΔΑ με τους πρώτους.

Στα πρώτα βαν βρίσκονταν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι μετήχθησαν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγήθηκαν Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγήθηκαν στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «Ζήτω η Ελλάς» ενώ έβριζε τους δημοσιογράφους. Έξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκε και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, η κόρη του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία, μάλιστα, την Πέμπτη συνέχισε τη γνωστή προκλητική συμπεριφορά της, την ώρα που ο πατέρας της Νίκος Μιχαλολιάκος παραδιδόταν στην ΕΛ.ΑΣ.

newpost.gr

Πηγή: dete.gr