Απαισιόδοξος ο Λευτέρης Λαζάρου για το λουκέτο στην εστίαση: «Φοβάμαι πολύ ότι πολλά από αυτά τα εστιατόρια δεν θα ξανανοίξουν»

0
336

Στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη, «Τώρα ό,τι συμβαίνει» εμφανίστηκε ο Λευτέρης Λαζάρου το πρωί της Κυριακής. Ο γνωστός σεφ μίλησε για τα νέα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού εκφράζοντας την έντονη απαισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα στον χώρο της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Λαζάρου σημείωσε χαρακτηριστικά στο OPEN πως «να εξηγήσω πως δεν είμαστε διασκεδαστές. Προσφέρουμε στην εθνική οικονομία, χωρίς εστίαση δεν έχουμε πρωτογενή τομέα. Τα έχω ξαναπεί αυτά αλλά δυστυχώς γίνομαι γραφικός να τα επαναλάβω και πάλι. Είναι δύσκολη απόφαση και δεν θα ήθελα να είμαι γιατρός, δεν θα ήθελα να είμαι οικονομολόγος ή πολιτικός.

Όμως, νομίζω ότι η εστίαση τήρησε όλα τα μέτρα με συνέπεια αν εξαιρέσουμε ένα ποσοστό πάρα πολύ μικρό. Σεβαστήκαμε τις αποφάσεις μεταξύ των καθισμάτων, αγοράσαμε, επενδύσαμε» και αυτό  επιβάρυνε κατά πολύ τα λειτουργικά μας κόστη», είπε, προσθέτοντας πως τις προηγούμενες εβδομάδες οι παρατυπίες αφορούσαν τα μπαρ:

«Το διάστημα που πέρασε είδαμε πολλές καταστάσεις περισσότερο στα μπαρ, δυστυχώς εκεί δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις, και έχουμε το φαινόμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα, ό,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε το απαγορεύουμε.»

Ερωτηθείς για το αν το delivery μπορεί να βοηθήσει τους χώρους εστίασης, απάντησε πως η διανομή φαγητού αποκλείει τους σερβιτόρους και δεν είναι όλα τα εστιατόρια δομημένα για να κάνουν αυτή τη δουλειά, προσθέτει ο σεφ. «Εξαρτάται τι είναι αυτό που κάνεις. Κάποια μαγαζιά πραγματικά θα συνεχίσουν, το γρήγορο φαγητό, τα εστιατόρια είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, είναι άλλο το προϊόν μας.»

Παρ’ όλα αυτά έρχεται η δεύτερη απόφαση να κλείσουν τα εστιατόρια. Με χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης και φοβάμαι πολύ ότι πολλά από αυτά τα εστιατόρια δεν θα ξανανοίξουν» τόνισε ο Λευτέρης Λαζάρου. «Είμαστε αναγκασμένοι να ενημερώσουμε τον κόσμο, αυτή η απόφαση για μένα είναι δύσκολη και ίσως θα έπρεπε στο τραπέζι των επιτροπών να κάθονται και επαγγελματίες από τον χώρο.

Για να πουν αλλά και να συμβουλεύσουν, και να βοηθήσουν στις αποφάσεις αυτές. Ελπίζω τα μέτρα αυτά να φέρουν αποτελέσματα. »Δεν ξέρω, είναι πάρα πολύ δύσκολο, πολλά εστιατόρια όπως σας είπα δεν νομίζω ότι θα αντέξουνε.

Και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κάναμε κάθε προσπάθεια να νιώσουν ασφαλείς στον χώρο της εργασίας τους, όπως και ο επισκέπτης μας. Δυστυχώς τα πράγματα έχουν πάρει μια άσχημη τροπή. αν αποδειχτεί ότι από το εστιατόριο θα προφυλάξουμε την υγεία του κόσμου, ας κλείσουμε. Ας είμαστε υγιείς και ας μην έχουμε δουλειές.»

Πηγή: dete.gr