Ανατριχιαστικές εικόνες από Ρωσία: Δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα στους διαδρόμους νεκροτομείου

0
314

Εικόνες φρίκης καταφτάνουν από νεκροτομείο της Σιβηρίας, με δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα ακόμα και στα πατώματα των διαδρόμων.

Τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες και οι αριθμοί των νεκρών έχουν αγγίξει επίπεδα-ρεκόρ.

Δεν είναι βέβαια επιβεβαιωμένο πως οι σοροί μέσα στους μαύρους σάκους ανήκουν σε ασθενείς με κορονοϊό.

Το υλικό προέρχεται από το Νοσοκομείο Νο 12 του Μπαρναούλ της Σιβηρίας και δημοσιεύτηκε από την ομάδα Incident Barnaul. Τραβήχτηκε στο υπόγειο του νοσοκομείου, εκεί που βρίσκεται το νεκροτομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Δημοκρατίας των Αλτάι, ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, επιβεβαίωσε μεν τη γνησιότητα του βίντεο, δεν ξεκαθάρισε πάντως αν τα πτώματα προέρχονται από την Covid-19.

Τοπικά μέσα μιλούν ωστόσο αυτές τις μέρες για την έλλειψη χώρων στα νεκροτομεία της Σιβηρίας, η οποία χτυπήθηκε βαριά από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που εξαπλώθηκε στη Ρωσία.

πίσης άγνωστο είναι και το διάστημα που έχουν παραμείνει εκεί οι σοροί.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τις καθυστερήσεις στις νεκροψίες. Πλέον δουλεύουμε σε δύο βάρδιες, εφτά μέρες τη βδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός υγειονομικός επικεφαλής, παθολόγος Vladimir Klimachev.

Πηγή: dete.gr