Αιτωλοακαρνανία: Η κατανομή των κρουσμάτων της Τετάρτης

0
272

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες μετά και την «εκτόξευση» των νέων κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στην περιοχή του Αγρινίου.

865 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατεγράφησαν στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ στη γεωγραφική κατανομή τους ανακοινώθηκαν 12 νέα για την Αιτωλοακαρνανία, με τα 11 να είναι γνωστό ότι έχουν προκύψει μέσα από ελέγχους στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Χθες ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε σε μια σειρά απολυμάνσεων σε εκπαιδευτικές δομές (Γυμνάσιο-Λύκειο Γαβαλούς) αλλά και δομές υπηρεσιών του Δήμου (Πρόνοιας, Τοπικής Ανάπτυξης – Οικονομική). Σχετικά με τις ενέργειες αυτές ενημέρωσε και ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Φωτάκης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Παράλληλα, και από γιατρούς και υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του «αγώνα» κατά του κορωνοϊού εκφράζεται έκκληση να αντιληφθεί ο κόσμος τη σοβαρότητα της κατάστασης και να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Σε ότι αφορά την κατανομή των κρουσμάτων στο νομό, η συντριπτική πλειοψηφία τους (επτά κρούσματα)  εντοπίζεται στο Αγρίνιο. Στη χθεσινή έκθεση συμπεριλαμβάνεται το κρούσμα που εμφανίστηκε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γαβαλούς, ένα ακόμη από χωριό της παρατριχώνιας περιοχής, ένα από την περιοχή της Βόνιτσας καθώς και δύο από περιοχή της ενότητας Ινάχου, στο Βάλτο.

agriniopress.gr

Πηγή: dete.gr