Αχαϊα: 64 πρόστιμα για μάσκες και μέτρα και 3.000 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

0
350

Συνεχείς περιπολίες κι ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της μάσκας και τα λοιπά περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιεί η αστυνομία από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και η Αχαϊα μπήκε σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης,

Από τις 6 μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 64 χρηματικά πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας και υπεράριθμους.

Συγκεκριμένα 48 σε πεζούς, 10 σε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους καταστημάτων, 3 σε πελάτες καταστήματος, ένα σε επιβάτη λεωφορείου και 2 για υπεράριθμα άτομα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Επίσης από την περασμένη Τρίτη μέχρι και χθες Δευτέρα βεβαιώθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ στην Πάτρα.  Ένα σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ύψους 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας του για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας, , ένα σε γραφεία συλλόγου για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ και ένα σε διοργανωτή (γαμπρό) εκδήλωσης για υπεράριθμα άτομα, ύψους 3.000 ευρώ.

Πηγή: dete.gr